Tudelat ursprung

2014-07-12. kl. 07.00. Och vi gratulerar Hermine och Herman idag. Hermine har tudelat ursprung - kan vara en form av Herman - men också något annat som betyder "hermelin" på franska.
 
Torsdag inte mycket att orda om. En rejäl insats på jobbet på förmiddagen. Skjutsade ut "stadsparksgrejorna" och T2 vid 10-tiden. Åter till jobbet för lite slavgöra. Klockan 13 var det min tur att tillsammans med Lars, Ylva och Nisse bemanna montern. Och T2 hade dansuppvisning vid Åhléns men fanns till hands då vi packade ihop.
 
Härlig morgonupplevelse med både hare, ekorre och igelkott. Den senare var väl på väg hem från nattliga äventyr.
 
Mindre härligt att läsa första nyheten - som är samma på båda tidningarna. Två unga offer för ny dödsdrog. Hörde om det redan igår. I allt det tragiska så noterar språkpolisen att NSD skriver att 19-åringen är en pojke och att 28-årigen är kvinna.. Kanske för att jag hörde en sportreporter igårkväll tala om "kvinnor och herrar".
 
I övrigt är det mest "sommartrams" i tidningarna - om man nu bortser från det som bubblade som en blivande sensation på sociala medier. Jonas Eriksson skulle få döma finalen. Det hade väl varit att sätta Luleå på kartan - nu blev det inte så.
 
Tänker på Nisse som igår konstaterade att det finns tre ismer som hotar vår demokrati. Nazismen, fascismen OCH kommunismen. Ung vänster går ut och ensidigt tar terroristorganisationen Hamas i försvar. Bra ledarstick på Kuriren idag.
 
och bra insats att Fredrik Malm som debatterade ämnet med Lars Ohly. Kan avlyssnas här. Stolt över Fredrik Malms nyanserade kommentarer om konflikten. 
 
För övrigt  finns det anledning att sprida denna analys - om vänsterns goda hat.
 
Nu kör jag lördag. Börjar med att leverera min med marknadsprylar fullastade bil till en parkering vid stadsparken. Förhoppningsvis får jag låna min gamla bil och ta mig hem till Sunderbyn för en dag i solen. Nåja en halvdag då - för vid 14-tiden ska jag tillbak och avveckla montern.
 
Ha en bra lördag. Vädret är iaf med oss!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback