Åter i selen

2014-06-30. kl. 06.00. Inte länge sen jag avslutade maj månad - och nu är det dags igen - för månadsavslut. Idag har Elof och Leif namnsdag. Namnens släktskap anges inte direkt - men Leif betyder arvinge och Elof "ensam arvinge" - så visst.
 
Undrar ibland om föräldrar ser till namnens betydelse när de namnar sina barn? Gjorde det de förr?
 
Så är man åter i selen på riktigt. Förvisso har jag jobbat både lördag och söndag - men det är liksom bara bonus för att ha läget under kontroll. Dessutom varvat med bland annat fotboll - både live i Piteå och så på TV. Men sista matchen igårkväll somnade jag gott ifrån.
 
Goväder mötte mig när jag hämtade tidningarna. Så länge solen håller sig framme gör det inte så mycket att temperaturen är blygsam. Härligt med rubrikerna om att solen - den finns i Luleå och södra europa!
 
Förfall och bristande underhåll är temat för båda lokaltidningarnas toppnyheter idag. NSD skriver om bron över Pärlälven som riskerar att bli en dödsfälla. Och Kuriren skriver om Pajalas förfallna flygplats som stängs för underhåll i sommar.
 
På gästlistan i Luleå står leastadianskt stormöte och en lyskryssare. Av den senare lär det bara bli ett besök i sommar - kan undra varför det minskat så drastiskt?
 
Båda ledarsidorna rapporterar från Visby och Almedalen. Det är ju svajigt i politiken - så det gäller väl att stå stadigt i myllan. Det är väl därför NSD:s ledare rotar sig ned ändå till Per Albin!
 
I övrigt kan jag lugnt säga att det inte är mycket att orda om från lokaltidningarna iaf..
 
Nu startar en intensiv arbetsvecka som toppas av besök i Pajala och marknaden fredag till söndag. I år sammanfaller folkpartiets dag i Almedalen med marknaden. Så några potentater från partiet lär vi inte få se i Pajala. Det har väl närvaroplikt där - med risk för betyget ogiltig frånvaro om det väljer något annat. Det har ju ännu införstått att det är Pajala som är som en bal på slottet!!
 
Nu ska jag ut och hänga tvätt - i bara särken. Det är lyxsommar det!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback