Axelina

2014-06-16, kl. 06.00. Och Axel och Axelina har namnsdag. Axelina har aldrig varit något modenamn - själv kom jag inte ens ihåg att det fanns. Men ett riktigt vackert namn, Ska vi gissa att det kommer en modetrende?
 
Igår körde jag vägar som det var "100 år" sen jag beträdde. Till Arnemark - via Ersnäs - Sjulsmark. Visste inte att det fanns ett Älvsborg där? Och i Gammelstad finns en väg som heter Älvsborgsvägen. Länet Älvsborg dock avskaffat. Och om Älvsborgsfästning finns ett gammalt skillingtryck - ett mycket sorgesamt sådant
 
Kan undra varför Älvsborg finns här uppe?
 
Nu stundar en ny vecka - lika hektisk som de tidigare. Dessutom bara 4 dagar - tidig midsommarafton dras det på semester, Kan väl inte säga att morgonen var särskilt välkomnande. Grått, mulet och lätt kyligt. Sex plus visade termometern. Burr!
 
Inte så mycket att säga "burr" om i tidningarna. Någon trist och onödig drunkningsolycka förstås. Både ledarsidan och landshövding Österberg säger "burr" om partiernas mediapolitik i allmänhet och och försämringarna av medialandskapet i norrbotten i synnerhet. Och de kan man ju instämma i. Ett presstöd som stimulerar att hålla igång två tidningarna trots att det båda är en i så många avseenden. Men det skickar väl en rejäl slant till sossarnas valfond!
 
Den fyndiga rubriken - rättvis segrare - triggade mig att öppna länken - trots att jag visste att de åsyftade Rättvisepartiet - vilket är ett missvisande namn för ett parti som driver en politik som skulle vara orättvis mot de flesta.  
 
Folkbildande ledare i Kuriren idag. En recension av den nyutkomna boken "Den nödvändiga vinsten". Så fiffigt illustrerad med ett citat från Jonas Sjöstedt - i vars vokabulär företagare inom välfärdssektorn kallas riskkapitalister. Så rätt att varna för att kasta ut barnet med badvattnet - motsatsen till vinst handlar om förlust/underskott som till slut lägger ner verksamheten - oavsett driftsform.
 
Idag ska jag enligt planerna bara jobba förmiddagen. Sen ska jag ut på en liten tripp med en kompis. Vi ska besöka en grav och sätta blommor. Varit planerat sen förra hösten - så vi får se om vi komer till skott idag. Ska inkludera en god lunch någonstans på vägen mot Kalix. Tips?
 
Ha en bra måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback