"Comeback"

2014-06-03. kl. 06.15- Och idag gratulerar vi Ingemar och Gudmar. Måste tillstå att namnet Gudmar är helt nytt för mig.
 
Gårdagen innebar att vara tillbaka i selen igen. Inte ofta jag är helt borta från expen i 4 dagar. Även om jag har semester så brukar jag i alla fall passera och "pudra näsan". Grabbarna hade uppenbarligen tagit den välförtjänta ledighet som "kristiflygardag" gav möjlighet till. För expen är fortfarande i totalkaos efter valrörelsen. Men idag blir stora röjardagen!
 
Besök av Layla från Gällivare. Introduktionsdag för en blivande gruppledare i Gällivare. Förutom den introduktion vi gav på expen så besökte vi kommunstyrelsen. Kändes nästan som en "comeback". Mycket var sig likt - nästan samma "potentater" nu som då. Och förstår verkligen att åhörarna lyser med sin frånvaro - helt omöjligt att höra vad de säger - utifall de nu gör det. Det var faktiskt nästan bara våran Thomas som var aktiv. Trodde först att jag drabbats av hörselnedsättning - men 35-åriga Layla hade samma problem!
 
Lite sen start idag - en halvtimme sen. Borde istället gett mig själv en halvtimme extra - så jag hunnit sitta ute. Otrolig sommarmorgon! Strålande sol, klarblp himmel och en skir grönska som nästan gör en andlös!
 
Tidningarna avverkade - fysiskt tunna idag - nästan "Flammanstuk". Kuriren rubricerar med "Övergrepp på boende i Piteå" - vilket sen i texten visar sig vara en misstänkt våldtäkt. Inte på nätet vad jag kan se. Men där hittade jag istället en nyhet - om vapenstöld i Råneå - vilket förorsakat rikslarm. 
 
NSD:s huvudnyhet är att den döda kvinna som hittades i Råneälven troligen är identifierad. Varit försvunnen en månad utan att någon saknat henne. Tragiskt. 
 
I övrigt lite smått och "gott" - inbrott i guldsmedsbutik, bilbränder och en "gammal" misshandel från helgen. Och så vårruset förstås. Skulle ju varit där och sett Sara och Lisa springa förstås - men den tanken försvann någonstans. 
 
Skulle just skriva att det var länge sen någon ledare var värd att kommentera - men så kom jag ihåg Peeter- Jan Kask i NSD. Om SCB:s undersökning där bortfallet av intervjuer var hela 47 %. Intressant - från 70 talet har det sjunkit från cirka 15-20 procent till nu nästan hälften. Har inte sett någon nedbruten undersökning - kan det vara en konsekvens av det stora bortfallet?
 
Nå nu ska det inte bli något mer "bortfall" här - av tid. Med raska steg mot jobbet!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback