Fredag den 13

2014-06-13, kl. 06.00. Och Aina har namnsdag.
 
Skriver alltså fredag den 13 idag.En historisk otursdag enligt den här länken. Men på google påstår DN att den inte är särskilt oturlig - medan SvD påstår motsatsen.
 
Får väl ta den som den kommer - precis som jag gjorde med torsdagen. Den flöt på fint utan större upphetsande händelser. I minnet kommer mina två bankbesök. Swedbank med föreningsservicen en trappa upp - och med en lätt inglasad spiraltrapp - en skräck för en höjdrädd som jag. Av besöket på Nordea blev intet. Möttes av texten på dörren; "Servicekontoret öppet 11.30...." Man häpnar - vad då service - att öppna först 11.30?
 
Och vad då sommar? Jacka på vid tidningshämtningen. Kände regnet - kollade temperaturen - sju grader! Inte okej med ensiffrig temperatur i en tid vi kallar sommar. Så där sju dagar till vi börjar gå mot mörkare tider - fast den 20 ljusnare det förhoppningsvis - Mallis väntar!
 
Massor av uppvaktningar väntar. Idag fyller kusin Tomas 45. Thomas på jobbet 30 - dvs T2;an. Nejra 23, Fortsätter i morgon med Annete 70 och på söndag väntar Bernt 80. Och så en massa mer perifera FB-vänner. Grattis allihopen!
 
Kuriren "prajdar" till sig  med bakgrund på loggan i regnbågsfärger. Och uppföljande Prideartiklar i båda tidningarna.
Allvarligt läge för ungdomar som hamnat snett , 131 unga i kö - vårdplatser saknas (Kuriren). Mycket Kiruna - NSD toppar ettan med nya gruvstaden. Och båda tidningarna har bilaga om Kirunafestivalen.
 
Företagarna som organisation har fullt upp - "slaget" om Kero och Pride lever vidare. Kommunalrådet Wennberg bekräftar Keros attack på Pride. Men Kero och vice ordförande Toumas tiger. Och i Jokkmokk kräver Företagarna att Strukturums vd avgår.
 
Luleå kan få två nya partier i fullmäktige, SD har väl redan en lista (?) och nu aviseras att även FI ska försöka få till en. Skräckscenariot visar upp 11 partier i kommunfullmäktige! För visst är det 9 redan nu?
 
Ingen kan beskylla mig för att vara feg, hävdar Kurirens horoskop. Men ibland är djärvhet inte den bästa av dygder. Ja det var väl en varning så god som någon att ta otursdagen på allvar. Ha en bra fredag!
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback