Fyra dagars vecka?

2014-06-05, kl. 06.00 - och idag är det årets snålaste namnsdag - bara två bokstäver. Grattis alla Bo jag känner och särskilt morbror Bo Sture Grönborg. 
 
Onsdag flöt på lugnt. Kul att komma till jobbet efter att T1 och T2 städat upp efter valet. Bra jobbat grabbar!
 
Började dagen igår med arbetsplats träff - vi anställda och Jens och Thomas. Inser att valrörelsen bara fortsätter. Parader, mässor och marknader bara avlöser varandra. Tur man hade semester förra veckan - och har en resa till Mallis inplanerad. Det får räcka för i år.
 
Gick rakt in i dimman när jag hämtade tidningarna . Riktig sån där medelhavsdimma - kan bara hoppas det blir medelhavsväder idag också. Kändes rätt skönt - och doftade gott från häggen.
 
Kurirens ettannyhet - om betygen och det nya betygssystemet. Ja vi är väl inne i den årstidsbunda nyhetsrapporteringen nu. Bal i Kiruna lär väl följas av fler såna reportage. Billigt att producera. Ska bli intressant att följa nya media huset i Kiruna. Tänk när jag började i "branschen" fanns det lokalredaktioner i stort sett i varenda kommun - och en för vardera tidning minst. Efter år av "anorexia" så startar man nu upp någon form av lokalredaktion.
 
NSD flaggar för ny mineraljakt i naturreserat - i Pessinki. Men så ny är inte nyheten - ansökan i april. Liten fet "extra" rubrik skriker ut om rikslarm efter stöld. Är förstås allvarligt och dramatiskt att vapen stjäls - igen. Dock är rikslarmet rutin - för alla typer av vapen - tydligen.
 
Kurirens ledarsida är läsvärd idag - nationaldagsfirande och ekofeminism. Även NSD:s om sjukförsäkringen. Visst är det fyrkantiga regler - men det har det varit ända sen de utslitna skogshuggarna på 60-talet (?) blev förnedrade av försäkringskassans förtroende läkare. 
 
Inser att nu gällerr fyra dagars vecka? Väl egentligen bara 3,5 - halvdag före röd dag tror jag avtalet säger. Mycket ogjort  så det är väl bara dra på "arbetshandskarna". Idag är det sammanträde med arvodesgruppen på kommnunen.
 
Ha en bra dag - ovavsett hel eller halv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback