Guds beskydd

2014-06-17, kl. 06.00. Torborg och Torvald har namnsdag. Guds beskydd respektive härskare betyder namnen.
 
Någon beskydd hade man väl igår. Dagen flöt på bra. Jobb, ledigt, jobb i lagoma mängder. En liten resa på eftermiddagen med enda syfte att äta en god lunch, Försenad födelsedagspresent till en 60-åring. Så skulle vi besöka en gemensam väns grav i Töre. Men det visade sig inte vara lätt att hitta den graven. Så vi får göra ett nytt försök senare i sommar.
 
Men en god lunch åt vi på Roady i Töre, Rekommenderas. Och så hann vi med ett besök vid Kamlungeforsen. Rekommenderas det också!
 
En sväng till jobbet efter resan. Rensade lite mail. Den här valrörelsen kommer att sätta rekord i antal enkäter som ska besvaras. Både av partiet och enskilda kandidater. Och vissa frågeställare är rent respektlösa. Skickar enkät den 16 och kräver svar till den 19. Jag har tillfrågat vederbörande om det inte är en felskrivning på månader - 19 juni ska vara juli?
 
Fr övrigt ett förunderligt väder igår - kastades mellan sol och regnskurar. Som värsta fruntimmersveckovädret. Kunde tro att en väderförändring var på gång. Men fortsatt kyligt idag. "Bländades" av vädret - såg verkligen inbjudande ut - med strålande sol och blå himmel. Men bara "särk" var alldeles för lite kläder.
 
Lite i tidningarna idag också. Kuriren "firar" 30 år sen polismannen Holger Pohjanen blev skjuten i Gällivare. Tre sidor, NSD återger dödsolyckan i Vitåfors som skedde för 4 år sen. Tycker det är bottenrekord för rättsamhållet att det ska ta så oändligt lång tid innan ärendet går till åtal. Vilken plåga för de anhöriga!
 
Den stora snackisen Sverige runt är väl att Radiotjänst nu viker sig för opinionen och betalar tillbak TV-licenserna - men förstås bara för dem som angett att de sett TV på datorer och telefon. Trodde inte det fanns såna?
 
Och det närmaste Sverige kommer fotbolls VM är vår domare Jens Eriksson. Kul att Lulesonen får godkänt.
 
Länge sen någon lokal ledarsida fått adrenalinet att flöda. Dock kommer det att flöda hos många om man gör slut med Rut. Allt fler äldre upptäcker att det inte blir dyrare att anlita Rut än att ha hemtjänst. Har räknat åt flera pensionärer.
 
Från TV:n hör jag att Hallstahammar satt sig på kartan. Politikerna har beslutat att utreda om kommunen ska bli läxfri. En motion från en vänsterpartist - varifrån annars ett så tokigt beslut. Snacka om att peta i den pedagogiska verksamheten. Men då har Lärarförbundet reagerat också.
 
Nu ska jag duscha och göra mig färdig. Blir hemma lite längre på morgonen. Ska jobba lite hemifrån. Sen gör jag en resa till Kalix kommun igen. Och får komma ihåg att ta lite extra tid på mig - lång sträcka strax före Töre som asfalteras. Med både trafikljus och trafiklotsar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback