I backspegeln

2014-06-14, kl. 06.30 - och namnsdagsbarn är Håkan. Och Hakon som en hyllning till vårt norska systerland!
 
Gårdagen innehöll allt - från effketiv "stab" på morgonen, smarrigt födelsedagsfika från T2, solskenskaka från Gerd - massor med trevliga gäster på jobbet - till att hämta toapappersbalar för Jens räkning i Gammelstad. Det sisnämnde är väl sponsring kan tänkas.
 
Levererade marknadskitt och "marknadsgeneral" till stadsparken och Pride. Stormig värre - men govädret återvände framåtkvällen. Lite märklig känsla att inte aktivt vara med där - men måste väl träna att fasas ut. Och "pridehatten" fick vara med - Sara bar den med heder. För övrigt är det så att det man inte har i huvudet - det får bilen plikta för. Hatten fick jag fara hem och hämta efter att ha glömt att ta med den i två dagar.
 
Slö kväll - med ömsom fotboll och ömsom nyhetsprogram. Jäkla fotbolls VM - stal Kenodragningen från mig. Och även vinsten lyste med sin från varo.
 
Idag gör vädret en gladare. Förvisso ensiffrigt på termometern trots att morgonsolen nog slickat den. Men strålande sol och blå himmel.
 
Tidningarna inhämtade och lästa. Verkar ont om nyheter  och lite svårt att vänja mig vid att det är samma foto av samma fotogragraf på båda tidningarnas etta. Kunde väl iaf välja olika bilder. Snart är det lättare att räkna vad som är olika i tidningarna - än det som är lika.
 
Läser Göran Hägglunds klassiska uttalande om att han värjer sig mot en politik som vill ta sig in över människors tröskel och reglera tillvaron när det gäller föräldraförsäkringen. Han inser inte att han redan genom att skicka in pengar klivit över den tröskeln. Då gäller det faktiskt också att se till att alla har lika möjligheter att ta sig in och ut över den tröskeln. Inkonsekvent - bästa herr Hägglund!
 
Intressanta fakta (?) i ledaren om den norska kvoteringen till bolagsstyrelser. Det är lätt att vara kritisk - men konstruktiva alternativförslag saknas. Det enda som är säkert är att vi redan har kvotering - annars skulle det inte se ut som det gör!
 
Och inte var det där med lokalt producerad mat någon vinstlott heller - kritik mot slakteri för hygienbrister - Alviksgården.
 
Och så har vi fått veta att det är skillnad på en dator och en TV. Fel att ta ut TV-licens för datorinnehav. Och simsalabim - så verkar alla acceptera folkpartiets förslag om att TV-licensen på ett eller annat sätt ska betalas via skattsedeln. Grattis FP Norrbotten och Anders Axebark som motionerade till folkpartiets landsmöte om detta redan för mer än 20 år sen. Och fick den bifallen. Har bara tagit onödig tid att få med de andra partierna.
 
I backspegeln förflyttar jag mig 20 år tillbak i tiden. Den här dagen hämtade jag hem Sten från sjukhuset. Det blev en ambulansfärd in på kvällen - men dagen efter startade vi mot Bernts 60-års kalas. Att vara med på det hade hållit Sten på gott humör och gett ork att kämpa mot sjukdomen. Och dit kom vi! Idag ska jag göra om resan - med den skillnaden att Sten är borta sen 20 år - och Bernt fyller 80!!
 
Kommer att få en trevlig dag jag - hoppas ni också får det.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback