Knallkork

2014-06-06 kl. 07.30. Och idag är det fest, firande och nationaldag. Gustav och Gösta har namnsdag.
 
Kroppen var inställd på lördagsöversovning - till klockan 6 - men knoppen hade inte fattat att det inte kom tidningar idag. Tom DN-lådan var tom. Men fick en skön promenad iaf. Ljuvlig sommarmorgon.
 
Blev en lång arbetsdag igår - trots att det nog har halvdag i avtalet. Men alltid ivrig att slutföra valrörelsen - och nu var det bokföringens och ekonomins tur. 
 
Hem först klockan 19 - och då fick jag först ett trevligt samtal från Gävle. Och sen ringde jag själv till Bollnäs och grattade morbror Sture - på Bo-dagen! Roligt att höra att han var vid så gott mod och god vigör!
 
För övrigt gav gårdagen bekräftelse på att det är skillnad mellan teori och praktik. Kollade nog väderprognoserna för Sunderbyn då jag hade/har alla mattor ute på vädring. Inte en droppe regn utlovades - men när jag passerade bäckbron så öppnade sig himmelens portar - och det ösregnade. Har faktiskt inte känt på mattorna - men får hoppas att vi klarade oss här på Berigårn.
 
Har varit ute på nättidningarna - och det som fastnade var knallkork. Byråkraten och byggnadsnämndens ordförande Kaj Hedstig är ute och ger omdömen om Attefallshusen. Stefan Attefall bedöms sakna kompetens - den knallkorken som Kaj säger. Oj såna problem det kommer att bli när grannarna bygger för varandras sjöutsikter och avloppsnätet kommer att paja. Ja, ja men - jag minns valrörelsen i början av 70-talet då vi från folkpartiet drev kravet att folk skulle få sätta upp en boda på 10 kvadrat utan att fråga byggnadsnämnden. Tongångarna från de som alltid vet bäst var likadana då. Men resultatet blev den fantastiska Friggeboden!
 
Idag blir det nationaldagsfirande - ser att den blev nationaldag 1983 - före det Svenska Flaggans dag. Var med och firade redan på den tiden - och har inte missat många gånger. 
 
Men först ska här städas - och plocka in mattorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback