Samma lika

2014-06-11. kl. 06.00. Vi namnsdagsgrattar Berthold och Bertil idag.
 
Tisdag flöt på bra. Tidigt på jobbet - och kvar länge för den delen. Inga upphetsande händelser precis. Ett och annat trevligt besök. Dock lyckades jag inte "besöka" landstingsfullmäktige - NLL:s hemsida låg nere åtminstone vid de tillfällen jag provade. Kanske inte var någon webbsändning heller?
 
Halvsjuk hämtade jag upp fotbollstjejerna från Dagobert fvb Likoarena. Hann med ett spontan besök hos farbror Hans. Kaffe och äppelkaka, Klockan 8 var det sagt att det skulle hämtas - men fick vänta till nästan halvnio. Dock var jag långt ifrån ensam - massor av mygg - så någon sommarluft kunde inte släppas in i bilen. 
 
Och så har jag kört igång onsdag - klockan 4 faktiskt - men drog mig till halvfem. Tidningarna inhämtade. Kan inte precis tala om ljuvlig morgon - jackan fick hänga kvar på kroken - men särskilt ljumt var det inte. Dimma som en morgon vid medelhavet.
 
Läser att ytterligare 10 journalistjobb ska bort vid NSD och Kuriren. Nedrustningen fortsätter med hög fart. Fem på vardera tidningen. Nu är det redigerarna som ska centraliseras till Norrköping.
 
Trodde nästan det redan var gjort. Idag var nyheterna verkligen samma lika i båda tidningarna. Ettorna basunerar ut att Northland saknar kapital - 1,3 miljarder sägs de sakna. Och i princip exakt lika artiklar om hur mycket politikerna i Norrbotten tjänar. Och på precis samma plats på ettan. Och inte oväntat så är det vänsterpartisterna som tjänar mest - iaf i Luleå. Och i övriga länet är det s-politikerna som har mest i lön. Inte oväntat - det är bara de rika som har råd med deras politik!
 
Polisen i Norrbotten har tre misstänkta mordfall att utreda samtidigt - det gamla i Boden plus i Haparanda och Pajala. Nog en unik situation. Per Karlsson som jobbat sen 1987 har ialla fall aldrig varit med om det tidigare.
 
Intressanta ledare i båda tidningarna. Peeter-Jaan Kask avslöjar att sossarnas taktik är att precisera sin vallöften så lite som möjligt för att i görligaste mån undvika kritik. Och i Kuriren ser en ny krönikör dagens ljus - Lars Anders Johansson. Han slår fast att moderaterna är och förblir högeralternativet i svensk politik. Det återstår väl en del för nya moderaterna att bevisa?
 
Och nu inleds en nya era vad avser examensbesök. Nu är båda tjejerna för stora - inga skolgårdsbesök. Men idag blir det iaf examenskaffe på Timmermansgatan. 
 
I övrigt kommer dagen ägnas åt mitt fantastiskt roliga jobb!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback