Vederkvickt

2014-06-07, kl. 07.00 och idag gratulerar jag först Anders som fyller 45! Hipp, Hipp, Hurra! Har grattat på FB så jag hoppas han ser. Och idag firar vi också Robert och Robin. Undrar om det står kvar här i morgon också . eller om länken är dynamisk, Har aldrig kommit mig för att kolla!
 
Igår var det nationaldagsfirande. För vilket år i ordningen för min del? Det var 1983 det blev nationaldag - men jag var med och kämpade med Gustav Sudnström för att få igång firande redan på Svenska Flaggans dag. Så det tåget och firandet har man nött.
 
Mindre folk både i tåget och parken än förra året. Kan tänkas att fler lockats av stugan eller av att resa bort med tre helgdagar å rad?
 
Sen önskar jag varje gång att jag skulle kunna få vara med i kommittén och utveckla detta arrangemang. Fint med traditioner - men det finns onekligen förbättrings potentialer. En liten "mygga" skulle tex göra medborgarskapcermonien  mer levande - nu blir det en paus typ tyst minut - fast längre.
 
Sen blev det solande i pergolan - och tant Lilly kom ut med fantastiskt fika. Nybakt äppelkaka, glass, svartvinbär och så kaffe förstås.
 
Och att göra ingenting kräver sin kvinna. Somnade på soffan och sov över det mesta - inklusive att mata igelkottarna.
 
Så nu är jag vederkvickt, Läser i NSD (baksidan) att  "kort tupplur bätte än lång". Sömnforskare Jan Hednet använder begreppet "vederkvickt" för att vara utsövd - vilket jag tycker jag lite udda. För min del krävs nog lite mer än utsövd för att jag ska känna mig vederkvickt.
 
Har förvissat mig om att inget hänt genonm att "vandra" på nätet med Kuriren och NSD. Om man nu kan lite på det - det kan ju vara så att man inte har någon annan bevakning än den via Norrköping?
 
I övrigt noterar jag att republikanska föreningen inte kan ha det lätt i dessa dagar - Leonora äger!
 
Och något har de gemensamt SD och V - jobbar med att städa ur. Fler borde inse vad bilden nedan säger;
 
Ha en bra pingstafton!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback