Absolut inte upprörd

2014-05-06, kl. 06.30 - och idag gratulerar vi Marit och Rita på namnsdagen. Namn som inte alls har något släktskap med varandra.
 
Svisch sa det - så var måndag förbrukad. En helt vanlig dag med full dag jobb. Bra att påminna mig själv om hur fantastiskt det är att utan vidare orka jobba en hel dag. Några trevliga besök förgyllde dagen. Och var ändå hemma till Fråga Doktorn. Och Vem vet mest - gillar det senare programmet. Lärorikt. Och sen såg jag faktiskt utfrågningen av Marita Ulvskog och blev rätt upprörd. Ett svamligt förslag om kvotflyktingar och motstånd mot den fria rörligheten. Snubblande nära SD - inte konstigt att Fredrik Sammeli fick gå in och ändra i enkäten för att förflytta sig från SD:s träskmarker.
 
Anders Köjs har för övrigt en fin krönika idag - om hur var femte svensk - tack vare dåtiden - förra sekelskiftets - fria rörlighet - kunde skaffa sig ett bättre liv. 
 
Och idag är det tisdag - och vi kan återigen glödja oss åt en dag som verkar komma att bada i solsken. Någon kallgrad har nog natten burit med sig. Men trastarna verkar iaf kunna dra upp föda ur backen.
 
Båda tidningara låter oss glädjas åt LKAB:s nya betonitfabrik.  Så fyndigt NSD "Välkommen hit - all betonit".
 
Och Jonas Sjöstedt har varit och försökt frälsa oss. Referat i båda tidningarna. Ville i Överkalix vill ha en skatepark - och har lämnat in ett medborgarförslag. Ville är 9 år och hans lillebror som också är förslagsställare är 5 år. Lite ovanligt tror jag att kommunen tillåter så unga personer att lämna förslag - men absolut inget fel. Träna i demokrati kan aldrig vara fel.
 
SD reklam på Bodenarena upprör. Dock inte mig - hur illa man än tycker om dom så finns inga skäl att neka dem. Så länge de håller sig till spelreglerna. Så mycket märkligt att man tidigare haft en skylt en skylt med budskap - helt mot reglerna. Och visst är det magstarkt att arenan satt upp två skyltar - trots att de bara köpt en. Undrar vem som står för den välviljan mot SD?.
 
På riksnyheter försöker media göra oss upprörda över att statsråden inte sjukskrivit sig - och därmed undvikit karensavdrag. För mig som följer en del ministrars göranden, låtanden - och resande är absolut inte upprörd  Ta Birgitta Ohlsson tex - som är i selen hela tiden. Tom nu när hon är höggravid! Ska erkänna för er att jag också - de få och korta gånger jag varit sjuk använt mig komptid istället för att sjukskriva mig. Varför ska media hela tiden försöka jaga fram Jante inom svenska folket. Han är inte kul att ha att göra med!
 
Var för övrigt en bra ledare i NSD idag - om att budgetunderskottet är en icke fråga. Och att det vore underligt om det inte var ett budgetunderskott i tider av hög arbetslöshet. En viss nansering av s-politik.Och håller med om att vi borde diskutera huruvida vi ska ha grundskydd eller ett inkomstbaserat välfärdssystem. Både sjukförsäkring och a-kassa börja vara oanständigt låga. Har aldrig förstått varför sånt inte indexerats? Glad att partiet uttalat att a-kassenivån måste höjas. Så behövs de även för sjukförsäkring och pensioner!
 
Kul också med den nya tjänsten hos Apoteket. Nu kan man använda sig av internet för att kolla om ens mediciner finns hemma hos apoteket. Tack avregleringen!
 
Nu kör vi tidag - och minns att det är nu vi lever!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback