Bäst i test?

2014-05-07, kl. 06.00. Carita och Carina har namnsdag. Grattis! Carita var den absolut populäraste friseringen under min tonårstid. Kan undra om den finns kvar? Där i Nygatsbacken?
 
Tisdag fick ett abrupt slut. Kom hem redan strax före 18. Tog det lugnt med lite enkel mat . ett ägg och en viktväktarkorv. Avsminkning, nattdressning. Lite "vi som vet mest" och nyheterna. Makade till mig på soffan för att invänta "toppkandidaterna" och Gunnar Hökmark. Och jag somnade inte till Hökmark - jag slockande före. Och sov i ett sträck ändå till strax före halv fem.
 
Så pigg, glad och utvilad tar jag nu itu med onsdagen.
 
Hämtat tidningarna i ett strålande väder. Vad pratar folk egentligen om nu när vi inte ens kan klaga på vädret?
 
En del talar säkert om det kaos som råder på Kungsgatan i Luleå. Kuriren skriver om det idag. Själv har jag märkt att trafiken förbi oss har ökat. En del tar omvägen Prästgatan-Lulsundsgatan. Själv tycker jag det bara handlar om gradet i h-vetet - kaos på Kungsgatan har det varit varenda dag i rusningstrafik - den har liksom bara bytt rikning nu.
 
Lite "fattig" framsida på Kuriren idag. Bara 5 nyheter som påannonseras - varav en del knappast kan betecknas som nyheter heller. Knappast någon nyhet att det är val till europaparlametet den 25 maj - inte heller nytt att det är viktigt att rösta. Men nästa som en nyhet känns det att Peter Erikcsson miljöpartiet beskrivs om enda norrbottning på valbarplats. Skulle väl närmast vara en nyhet att presentera när han senaste satte sin fot i Norrbotten. 
 
Riktigt trist med bråket på Storgatan 13. Tänk att föreningar för funktionshindrade inte kan respektera varann. Hur ska man då uppnå respekt och förståelse i övrigt? Och när medlaren från kommunen talar om "sandlådenivå" och byte av folk lär det väl inte få brasan att falna?
 
"Bäst i test" skrek Kurirens nättidningsrubrik igår - med anledning av Näringslivets enkät om företagsklimat. Rubriken pekade på Luleå med sin 3 placeringar back och en 85:e plats. Bra placering för Luleå - men knappast täckning för rubriken Bäst i test. Tydligen insåg Kuriren det själva - för rubriken blev inte kvar länge.
 
Såg fö några vänsterpartister om skrev på FB. De tyckte att målet borde vara plats 290 (för Jokkmokk i detta fall) för då var det en riktigt socialistisk kommun - med stor offentlig sektor och få företag. Man häpnar!
 
Kul iaf för lilla Arjeplog som förflyttat sig fram 55 positioner - även om det är från en låg nivå. NSD skriver - dock plussat!
 
Och kul för Sverig och Sanna Nielsen att hon gick vidare. Dock inte något som jag var med och såg. 
 
På temat kul konstaterar jag att vi har besök av Cecilia Wikström idag. Den mest aktive svenska eu-parlamentarikern. Besöker polisen och ett antal företag - sen får vi rå om henne en stund ikväll.
 
En hel del som ska ordnas innan jag träffar Cecilia vid elva-tiden. Så nu kör jag igång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback