Fin sensommar

2014-05-27, kl. 06.30. Idag gratulerar vi Beda och Blenda på namnsdagen. Och ska vi nu tro det gamla ordspråket om Urban, Vilhelmina och Blenda - så får vi en fin sensommar. Men jessus vad vi kommer att få frysa i juli. Igår var det hellyhansen och vantar på när jag klippte gräs. Vilket jag gjorde i två omgångar. Först mitt på dagen och sen en timme på kvällen. Gillar det - fast det borde förstås vara en som man går med - vardagsmotion.
 
I övrigt var den en bra dag igår - smälte valresultatet. Sämst i klassen - dvs i folkpartilandet - förstås - men det är vi van vid i detta röda län. Detta i kombination med eu-ovänlighet och att det bruna nu fått fäste här gör det inte lätt. Men som vanligt finns det alltid glädjeämnen. Just nu följer man kollräkningen och personkryssen på www.val.se.
 
 
Hann ut en sväng på stan också - och där försvann någon tusenlapp. Två jumprar och ett linne - jag tror faktiskt jag behövde den förnyelsen.
 
Som sagt - strålande väder idag. Tillät mig en kort översovning till klockan 5. Tidningarna hämtade och lästa. Mycket val förstås - även där. SD större än M när norrbottningarna röstade - basunerar NSD ut. Vissa saker förtränger man så jag var tvungen att kolla på valmyndigheten. Då får egoisten i en frossa i tröst för tigerhjärtan - vi är större än KD, C och FI i norrbotten iaf. Om än "segern" över C handlar om 0,1%.
 
Läs gärna Johan Håkanssons krönika "jag är rädd för framtiden" i NSD idag. Delar verkligen hans åsikter.
 
I övrigt kan vi läsa om körkortslös som körde med nyinköpt bil. Och om en kvinna som gått igenom isen. Glad nyhet att kvinnan klarade sig - men hoja - att det är is fortfarande.
 
Ska börja dagen med att "riva" valstugan. Skänker en tacksamhetens tanke till Lars A som gick förbi igår och klöste bort alla stift från häftpistolen. Och dessutom meddelade han på FB att han kommer förbi och hjälper till att tömma stugan. Hämtar T2 på Porsön 08.15 - och sen kör vi.
 
Apropå kuriosa och att det alltid finns något att glädja sig åt i valstatistiken. T2 heter numera Sir Thomas efter att ha kammat hem 32.82% i skolvalet på Tuna. Dock verkar ungdomen där vara väldigt mycket klokare än de vuxna - 1,9 var resultatet från vallokalen!
 
Ha en bra tisdag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback