Flaggan i topp!

2014-05-18, kl. 07.30 - och så har det varit söndagssovmorgon - till klockan 6. Vem som har namnsdag har jag ingen koll på - men hittade denna länk om regler för flaggans hissande och halande..
 
Igår när jag kom hem på eftermiddag/kvällning gladdes jag av att de som håller på att flytta in till Skräddars hade flaggan i topp. En riktig flagga. Påminde mig om när farbror Erhard och tant Helga bodde där. Då halades det och hissades enligt det som sas vara riktiga regler som måste följas. Och det gjorde han - farbror Erhard.
 
Ser nu att några tvingande regler inte finns i Sverige men att rekommendationen är att följa försvarets regler. Lite jobbigt med solens uppgång och nedgång - där den aldrig går upp. Ser att de rekommenderas att hissa kl. 9 och hala 11.50. Det blir kort stund för flaggan i topp!
 
Dagen igår ägnades åt att serva kampanjarbetarna. Jens som for till Älvsbyn och Boden och folket på valstugan i Luleå. Sen blev det lite privat svarttaxi med Jens till Alvik. Hann med ett snabbbesök hos "fastrarna" och fick en påse bullar i belöning.
 
Sen blev det lite hockey - hejade på Danmark som ju på förhand var lite loosers. Men dom vann. Erkänner att jag slumrade till just vid avgörandet men ändå.
 
Läst nättidningarna men absolut inget som fick arenalinet att flöda. Verkar inte hänt så mycket - på gott och ont.
 
Så nu använder jag energin till att kasta ut mattorna - och ska övertala mig själv att dammsuga. Har hunnit koka en blåbärsgröt också. EU-kandidaten behöver laddas för sista veckan och slutspurten.
 
Sen blir det en sväng till jobbet på eftermiddagen. Debatten i stadsparken ska jag avstå. Framtidseckan verkar ha utvecklats till en kampanjorganisation för MP - då projektledaren tillika är kandidat för MP.
 
Och klockan 17 toppar vi med fotboll i Alvik. Lisa spelar.
 
För övrigt matade jag igelkotten för första gången i år. Ovanligt orädd kotte - fick komma rätt nära och fota.
 
Ha en bra söndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback