Norrländsk passion

2014-05-28, kl. 07.00. Och namnsdagsgrattis till Ingeborg och Borghild Grattis!
 
Effektiv och lång tisdag. Inledde med röj av valstugan. Sen lånade jag ut bilen - och T2 drog iväg och plockade in valtavlorna, Erkänner att mycket tid gick åt att följa Valmyndighetens sluträkning av EU-valet. Och inte minst personkryssräkningen. Väl centern som stod för spänningen ett tag - topplaceringen växlade mellan de tre första kandidaterna - men nu ser det ut om om Federlay tar hem mandatet. Vad det då kan betyda för den intre friden i Centerpartiet? Kent och Fredrick tillhör ju var sin kant av partiet!
 
Avslutade dagen med att se Norrländsk passion - i LEA. Häftigare passion har jag varit med om - men sevärd iaf. Många lämnade faktiskt vid pausen - men då hade vi suttit 1,45 på förfärliga stolar. Gjorde inte gott för ryggen - så kanske stolarna och inte teaterna som gjorde att folk lämnade?
 
Tur att det är med Bondepraktikan som med opinionsinstituten - man följer aldrig upp om förutsägelserna stämmer. Urban, Vilhelmina och Beda har varit osedvanligt kalla och blåsiga - får hoppas att det inte är de som sommaren ska leda?
 
Rån nummer två i Överkalix präglar dagens tidningar - äldre man i lilla Gyljen överfallen och misshandlad i sitt hem. Stulna pengar och bankomatkort. Det senare lär ha använts och gärningsmannen sägs finnas på övervakningskamera. Såg att en av mina FB vänner skrev att hon had mötts av massor av polisbilar, polishelkoptrar med mera - på väg ned från Kiruna. Fattade inte först - men så klart i Gyljen då.
 
Och man gripen för mord i Haparanda. Tycker det börjar vara väl mycket av den varan i länet. Misstänkte mordet i Boden - pensionerade polismannen - skrivs det väldigt lite om. Såg en notis att polisen hade hårda förhör med sin fd kollega!
 
Läskig lastbilsolycka någonstans vid Rutvik. Hörde om en omdirigering av trafiken - man skulle ta Haparandavägen. Måste tillstå att det var tur att jag inte var på väg åt det hållet - förstod inte vilken väg de menade.
 
Nu ska jag röja lite här hemma - och sen packa väskan för en minisemester i Göteborg. Vis av erfarenheten ska jag komma ihåg att packa ned papaplyet - trots feta solar i prognosen. Hotellen kan sitt väder - säljer alltid papaplyer - men till hutlösa priser.
 
Blir nog dåligt med bloggen - kommer hem söndagkväll - jättesent. Men ett och annat inlägg blir det väl på FB. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback