Svinhugg går igen

2014-05-03, kl. 07.00 - lördag och sovmorgon iaf till klockan 6. John och Jane har namnsdag. Och lördagmorgon innebär också att jag gärna hade blivit väckt av ett samtal från Svenska Spel - Eurojackpot - men inte denna gång heller.
 
Fredag kan sammanfattas med basket - 3 matcher. En snöplig förlust, en storseger och slutligen sista matchen - en halvseger mot Gammelstad. Tjejerna bjöd Gammelstad på hårt motstånd även om det rasade iväg något i slutet.
 
I övrigt hann jag med lite jobb och så var T2 och jag och ställde i ordning på Arcusfyndmarknad. Sista matchen slutade först halvåtta så så mycket kväll blev det inte .
 
Och på ängen bakom Berigårn hade återigen en helikopter landat - samma som tidigare. Kan undra om det verkligen är tillåtet och/eller lämpligt? Tur iaf att jag sett den tidigare - annars hade jag väl trott att det var något rymdskepp som lockats av mina nytvättade trosor som hänger på tork.
 
Morgonen bjuder på strålande väder, Nog varit kallgrader i natt igen - men nu vet jag att penseer sägs klara upp till 10 grader kallt. Kanske bara bra att växtligheten hålls tillbaka något - så inte allt är utblommat till examenstiderna.
 
Och tidningarna bjöd väl också på ett och annat. Rubriken först - svinhugg går igen. Sammeli kopplas ihop med SD skriver Kuriren. Och reogör för en enkät som sosse Sammeli svarat på. Den visade att S och SD tyckte likadant. Så Sammeli fick gå in och ändra svaren. Han påstår att de som uppmärksammar detta "spelar svartepetter med Sverigedemokraterna försöker koppla ihop oss". Jamen står det inte i sossarnas valhandbok att varje gång SD röstar som alliansen så ska man påstå att alliansen och SD har ihop det? Kanske dags för lite eftertanke - som sagt svinhugg brukar gå igen.
 
Tror jag kan presentera en nyhet från Kuriren-nätet som inte finns med i papperstidningen - om jag nu inte läst dåligt. Jens är liberalare än sitt parti. Vill inte kriga mot Ryssland vare sig med handel eller vapen. Fast mamma är nog mer inne på partiets linje - även om jag också är övertygad frihandelsvän.
 
Och på ledarsidan får vi skäll för att vi säger JA TILL EUROPA. JE menar att det är en meningslös slogan. Och att partierna skulle tala om vad de vill med EU. Tycker nog att det är riktigt särskiljande - där andra partier på sin höjd säger NJA till EU eller tom driver kravet att vi ska lämna. Kanske JE borde ta del av EU-valet på folkpartiets hemsida.- Det mäkliga är väl att det inte finns ett ord från "husorganet" om vad M vill med EU?
 
Hittade äntligen Östmans krönika länkad. Så nu får ni den som lördagsläsning - som det var förr.
 
Själv förbereder jag nu för att få logistiken att funka denna lördag. Basket 12.30, 14.45 och 20.00. Och skulle behöva hinna med en sjukhusbesök också idag. Plus en hel del annat. Lite jobb väntar också bakom hörnet.
 
Ha en riktigt bra lördag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback