Vedkapningsdag!

2014-05-01. Och vi hälsar sköna maj välkommen! Hade svårt med namnsdagsbarnet idag - men Valborg
klart.Det var ju hennes afton igår.
 
Så lämnade vi april efter oss till historien. Var väl en bra dag. Den gamla att-göra-listan fick också gå til historien - förde över "klassikerna" till den nya. Finns några saker som stått där länge - men någon gång ska de också verkställas.
 
Slutade jobbet vid 15-tiden - och skjutsade då Doris att hämta hem sin bil från verkstaden. Sen blev det soffan i ett par timmar. Och sen dröjde det inte länge förrän jag bjöd in John Blund. Det närmaste jag kom en majbrasa var lukten som faktiskt trängde in i lägenheten.
 
Och idag har jag slagit översovningsrekord - lite medvetet. Har känt mig lite attackerad av mina kompisars alla förkylningsbassilusker - men nu har jag hämtat krafter att stå emot. Peppar, peppar!
 
Inga tidningar att hämta idag. Var lite osäker på DN - men läste på nätet att där var fri läsning idag. Fast är det inte det alla dagar? Iaf en instruktion om hur läsa DN på nätet!
 
I minnets arkiv kan jag sakna ljudet av vedkapen. På första maj det det klassiskt att bröderna Lindfors kapade ved. De demonstrerade att det inte vara alla arbetare som tog på sig vitskjortan och demostrerade. För vissa arbetare var det vedkapningsdag!
 
Själv ska jag fortsätta vila idag. Kanske en stund i solen vid stallväggen. Och klockan 13 är det basket i Hälsans Hus. Tror dock inte att förkylda Sara kan spela. Få se om lillasyster Lisa får ställa upp för stortjejerna? Men i vilket fall får vi väl fara och heja fram laget.
 
Njut nu av första dagen i maj - och kolla om rabarberknoppen vill opp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback